onsdag 19 augusti 2009

"Egentid"....

...... har jag från och med nu 15 timmar i veckan... I måndags började barnen dagis, under min föräldraledighet kommer de att vara där 15 timmar varje vecka... Eftersom att det inte är dags för bebisen ännu innebär det att i måndags började också min "egentid" eller "lyxtid" vad man väljer att kalla det... Många undrar vad bara gööör du när barnen är på dagis? För mig är det inga problem att fylla den tiden....
Idag har jag möblerat om lite smått..... I sovrummet behövdes det göras plats för spjälsängen och då blev kistan över... Så den fick flytta in i tv-rummet istället, perfekt nu fick jag ett bra förvaringsutrymme för mina inredningstidningar!
Givetvis har jag hunnit med lite loppande i veckan också! Fick bland annat tag i en gammal bibel från mitten av 1800-talet, inte för att jag är speciellt kyrklig av mig men det finns ju så mycket annat man kan använda en bibel till!
Som dekoration.....
..... eller decoupage....
Nu ska jag gå och hälla upp en kopp kaffe till mig och gå ut i det fina vädret! Det gäller att njuta också på sin "egentid", det är nog det viktigaste det! /E.

12 kommentarer:

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

fint pyssel du gjort!!
jag min egentid börjar med nu...de 3 srora börjar skolan, så jag äe hemma med lillen...men han är 6 mån nu...o börjat ju va med lite mer o kräver mer tid..som sagt, att fylla dagarna är inget svårt alls;))

kramis

Christina - Lantmusen sa...

Vad härligt med egentid! Det behöver vi!

Vilket fint papperspyssel du gjort!

Passa nu på och njut av din egna tid!

Ängladröm sa...

Fin blogg du har! Kul att du hittade till mig och min blogg. Och vilket växthus ni bygger. Du måste visa massor av bilder på det. Nästa sommar har Mannen lovat att jag ska få ett, så vi får väl se...
Kram Catharina

Vitt är vackert sa...

Visst är det så, att man behöver få ha sin egentid, den är superviktig för mig! Annars blir jag bara en grinig mamma... Har min stora också 15 timmar på dagis och är hemma med lillan, än sålänge sover hon en del på dagarna, och då har jag min härliga egentid. Så skönt. När är det du ska få ut din bebis?????
Va fint du pysslat med bibeln!

Kram Ellinor

Ann-Catrin sa...

Godkväll!1
Låter väldigt sunt med egentid..och bra så du får vila dig lite.. inte fööör mycket flyttandes på möbler nu

men pyssel.. det är bra.. jäätefint du gjort

kram på dig
A-C

Märta sa...

Njut utav ledigheten o egentiden! Fint pyssel du har gjort!
Kram!
Märta

Anki sa...

Egentid har man väl alltid för lite av! Herregud tiden räcker ju aldrig till!
Vad fint med en gammal bibel att pyssla av, sen stjärnan var superfin!
Njut nu av din egen tid!

Kramis Anki

LOPPISLIV sa...

Hejsan! Ja visst är det vackert med gamla biblar. Bladen i dem är så fina till färgen och den gamla texten så vacker. Just nu har jag fått lite dille på svarta gamla biblar och psalmböcker. Har samlat på mig flera stycken i sommar. Wow vilket växthusbygge ni håller på med, det ser helt fantastiskt ut. Jag tog lite egentid idag, tog en semesterdag bara för att solen skiner :-) det behöver man ibland, att bara få vara. Nu ska jag strax ta kaffekoppen och sätta mig ute i solen och njuta. Ha en fin dag. Kram Paula

Cilla sa...

Härligt att vila upp sig inför bebisens ankomst. Kul att du tittade in till mig och gillade mina hjärtan.

Inspiration i vitt sa...

Du är värd all egentid du kan få, det borde vara lag på det tycker jag. Passa på att njut utav bara den
Kram på dig/Ingela.

Lilla hjärtat sa...

Vad mycket fint pyssel!!
Inte fel med lite egentid.....Njut nu!
Kram A-K

Det vita dårhuset sa...

Halloj =o)

Visst är det väl underbart med de där 15 timmarna!! Min minsta har precis börjat och jag bara njuuuter i fulla drag av att bara få vara...=o)

Bara att kunna sätta sig framför tv:n Och äta lunch till sitt favis program är rena semestern **fniss**

Ha det gott och fortsätt njut du av egentiden. Det ska då jag ,o)

kramar Erika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...