onsdag 1 februari 2012

Pelagonundran

Nu är även telefonen tillbaka... så nu är vi med på teknologins bana igen...

I höstas tog jag pelargonsticklingar för första gången och de tog sig riktigt bra.. Men är det någon som vet om man behöver vinterförvara dem svalt och mörkt? I så fall får jag göra det illa kvickt för jag har inte gjort det... Och när ska man klippa ner plantan för att den ska bli lite buskigare? Jag tycker mina har avstannat lite och blivit lite spretiga som ni ser..

Må så gott!/E.

7 kommentarer:

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Oj, jag har inte en aning, jag undrar också hur man ska övervintra och sen få liv i dom igen :))
Vi får kolla runt lite, får du tips så tala gärna om :)
Ha en fin kväll
Kram kram
Jessica

Hem & Drömmar sa...

Har aldrig övervintrat sticklingar, brukar ta dem på våren.
Mina pellisar övervintrar jag i matkällaren och brukar plocka fram dem i februari mars men iår ser de inte ut att ha överlevt, tråkigt då en mårbacka är många år och riktigt stor :(.
Ha de gott, kram Ing-Britt

Vita Paradiset sa...

Hej!
Mysig blogg! Vet att jag för länge sedan hittade din butiksblogg! Kul att hitta hit! Det där med sticklingar kan jag dessvärre inte mycket om :-)

Kram Maria

elsamarianne sa...

Har för första gången övervintrat sticklingar av pellisar. De står i ett förråd som är svalt men inte särskilt mörkt. Har vattnat väldigt sällan... inte alls nästan... och nu har alla utom en överlevt, och den var dålig innan. De är spetiga, men jag räknar med nya större krukor och ny jord, samt lite putsning efter ett tag ska göra susen...tar fram om nån vecka tänkte jag. De har stått sen i oktober. Håller nu tummarna, men förbereder mig för nyinköp av plantor...;-)
kram elsamarianne

Pysselpalatset sa...

Du kan starta och klippa ner dem nu... ge dem lite ny jord och vattna ordentligt.... och ställa den i fönstret....Sedan ska du se att de buskar till sig... kram j

Pysselpalatset sa...

obs... du behöver allså inte byta ut jorden bara toppa med lite ny... kram igen

BM sa...

Hej!
Man behöver inte övervintra pelargoner, jag har aldrig gjort det. Vänta gärna en månad innan du klipper ner dom, dom är lite känsligare än andra blommor.
Du bör också plantera om dom i samma veva, men inte ge dom extra näring.
Lycka till och tack för bra läsning i bloggen. Du inspirerar mig massor och inspirtation behöver jag till flytten till mitt 1700-talshus om en dryg månad.

Kram BM

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...