torsdag 10 december 2009

Vilken dag!

Z kom hit idag för att hjälpa mig att göra ett pepparkakshus med pojkarna... Min store kille H hade bestämt att det skulle bli en riddarborg...
Det blev 6 timmar fyllda av skratt, tårar och raseriutbrott innan riddarborgen var klar! Ja, jisses denna dag skulle filmats!! Eftersom Z är den mest vana pepparkaksbagerskan av oss två skötte hon uppbyggnaden av borgen, mitt jobb bestod i att fotografera arbetets gång, ta hand om lillan och hålla borta hundar och barn som försökte stjäla till sig en bit pepparkaksdeg och godisbitar i tid och otid..
Riddarborgen står nu i vårt lilla tittskåp, frågan är bara hur länge? Hunden ska väl förhoppningsvis inte kunna ta sig in där, men man ska visserligen inte underskatta den rackarn! Endast 8 månader gammal tog han sig in i bilens handsfack för att äta upp en halvmeter julkorv... obs....handsfacket var stängt.... behöver jag säga att han var en aning dålig i magen efter?
Nu är det inte hunden jag är mest orolig över detta året utan vår näst största godisgris (efter mig räknat) i familjen, lillkillen N. Jag får väl ta madrassen och sova framför tittskåpet i natt om det ska finnas någon ynka liten godisbit kvar....
Efter 6 timmars arbete och fotograferande upptäckte jag att jag har fotat utan minneskort i kameran hela dagen.... Ska man gråta eller skratta över eländet?!
Tre paket pepparkaksdeg ligger i kylen och väntar på att bli utbakade... jag hade tänkt att göra några småhus att ställa här och var men just nu är jag allt annat än sugen på att göra pepparkakshus! /E.

3 kommentarer:

Betongängeln sa...

Här har tonåringar bakat pepparkakor med mycket fniss...
jättefin borg***
kram

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Åå sååå fint sååå!!

Kramis

Linda i Lönnbacka sa...

Låter som en minnesvärd dag! :)

Riddarborgen blev riktigt fin, och ser proffsigt gjort ut!!
Jag brukar fuska och köpa färdigbakta pepparkakshus, och så limmar jag med Karlssons klister, lite fusk men mycket
smidigare!

Kramar Linda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...